7/09/2012

Kartoffelsuppe






Den her er faktisk en af mine yndlingsupper.. Den mætter og så smager den super godt :0)

Det er egentlig en vinter suppe.. men ok, vejret i dag er ikke ligefrem sommerligt :/ Blæser og regner, så i dag ville jeg bare have min kartoffelsuppe :=)

For 4 personer:

1 stort løg
140 g bacon
2 fed hvidløg
olivenolje
salt
peber
ca.15 stk. medium størrelse kartofler
1 dl.fløde
1 l. vand
1 klar boullion ( grøntsags)
1 .5 hønsneboullion terninger.

Fremgangsmåde:

Skær bacon i små terninger, derefter hakkes hvidløg og løg. Det kommes i en stor gryde, med lidt oliven olie og steges der.

Skær kartoflerne i grove stykker og kom dem osse i gryden.

Boullion vandet hældes over kartoflerne - det skal fuldstændig dækkes.

Kog dem i ca. 20-25 minutter.

Da de er møre, tager du vandet fra og det hele skal i en blender - puré  ud af det, men det må godt være lidt  bid i kartoflerne, så ikke lav en fuldstændig ´grød´ ud af dem :0)

Til sidst putter du det hele i gryden igen - osse vandet som det kogte i og fløden skal nu i - røres godt sammen.

Steg en lille smule bacon og put det ovenpå hver serverings skål, eventuelt osse en lille klat flødeskum ( eller creme fraiche)

Og jeg siger slut for denne gang og velbekomme :=)



No comments:

Post a Comment