9/10/2011

Islandske kogte fårehoveder m/kartofler og roer.

Jeg er i øjeblikket,  på besøg hos mine dejlige forældre, der bliver jeg forkælet i alle kanter :) Vi besluttede os for at have islandske fåre hoveder på menuen i aften og mmm det SKAL smages- det møre kød smelter på ens tunge.  Det er ikke almindeligt her i dk og de fleste danskere rynker på næsen og siger uhadada - MEN døm ikke hunden på hårene .... det skal smages før en kan udtale sig. :)    Det skal osse siges at den her ret er meget spist i Marokko og deromkring, men der bruger de krydderier som kanel osv. 


Put vand i en stor gryde ( så det dækker fåre hovederne)
2 spsk. salt
2 lamb boullion
2 okse boullion
1.5 løg
4-5 gulerødder

Lad det koge i ca. 2 timer, og når det er færdigt er bedst at lade maden hvile i sit eget afkog i halv time.
Kogte kartofler/ kartoffel mos og kogte roer er det bedste tilbehør.
Og p.s.  en dejlig kold snaps er perfekt efter den ret tunge ret.... ;)

BON APPETIT! :)











 

   

No comments:

Post a Comment