
Dette er en ret som jeg tit laver, når jeg har f.eks.buffet og gæster. Den kommer fra Island og er faktist altid populær - bliver i hvert fald altid spist op ;0)
Opskriften kommer her:
60 g. flødeost eller cremet skinkeost
1/2 l. fløde
1.dåse champignoner
ca.250 g.røget skinke - min var rest fra landskinke som jeg brugte, men plejer ellers at bruge Jaka Bov.
halvt franskbrød

ca.1.5 spsk. kød og grill krydderi
1.krukke grønne asparges ( denne gang brugte jeg den ikke, men plejer oftest at bruge det dog)
1.spsk.hvid peber
ca.50-100 g.revet ost
Fremgangsmåde:
Skær skorpen af franskbrødet
( skal ikke bruge skorpen)
og riv resten af brødet i små stykker .og put det i det ovnfaste fad- så det vil fuldstændig dække bunden.
put champiognerne i og den røgede skinke som du har skåret i firkanter -som vist her på billedet.
Så klipper du af din purløg og persille og i fadet osse.
Varm fløden op ( meget lav varme) i en gryde og put fløde eller skinke osten i.
Rør i den indtil osten er helt smelted i fløden, da putter du
saften fra champiognerne i .
Til sidst tager du flødeblandingen i gryden og hælder det i fadet .
Prik i brødet med en gaffel og rør lidt i de,t så alting vil blive gennemblødt.
Så tager du osten og putter den ovenpå det hele og ind i ovnen i ca.20 min. eller indtil osten ovenpå er blevet gylden og det hele bobler.
No comments:
Post a Comment