5/06/2012

Flamberede Pærer og Jordbær i Rom



En gourmet søndags dessert.

1.5 pærer
( ikke alt for faste i det. Må gerne være en smule modne)

3-4 friske jordbær

Hjemmelavet vaniljesukker - så det vil dække hele panden.

1-2 spsk. ægte smør
2-3 spsk..fløde
1/2  dl.mørkt rom.

Udhul pærerne.
Put din hjemmelavede vaniljesukker på din flamberings pande. Lad sukkeret smelte næsten helt, inden du putter smørklatter i.
Put dine pærer i panden, en sjat rom og tænd i dem m/en gaslighter.  Gør det varsomt - men som i kan se på billedet her, da kommer der en STOR flamme ;)

Dernæst kommer i fløden i og jordbærene.
Rør godt i panden og lad det simre i nogle få minutter.

I mellemtiden havde jeg lavet sukkerslør som pynt - opskriften til den, er på min blog her og står under mini æblepies m/sukkerslør.

Server med vanilje is.  Og drys din karamel rom sauce ,ud over pærene, jordbærene og isen.

VELBEKOMME :)



2 comments:

  1. Du er gud i kökkenhimlen....

    ReplyDelete
  2. aww tak - jeg elsker bare det her, føles beroligende og skønt at eksperimentere i køkkenet- en af mine mange passions i livet :)

    ReplyDelete