2/26/2012

Chokolademousse m/Nøddekagebund og Bærcoulis



 En meget velsmagende dessert. Lidt tung i det, så det vil være bedst at have en let aftensmad - men ikke tung, før i spiser den her lækre dessert bagefter.
Den skal laves dagen før.

Den her opskrift giver ca.4 portioner.
Opskrift på bunden:

2 Æg
4 spsk.sukker

4 spsk. mel
 3 spsk. kakao
 2 spsk. kartoffelmel eller majsstivelse
1.5 tsk. bagepulver
2 tsk.vanilje extract
1.5 spsk.grand marnier
1.5 dl.valnødder

Fremgangsmåde:

Start med at røre æg og sukker - så det bliver luftigt. Sigt mel, kakao, kartoffelmel/majsstivelse  og bagepulver ned i skålen, og bland det godt sammen m/cremen. Til sidst putter du nødderne i dejen, og fyld den i velsmurte ramakiner ind i ovnen i ca.10 min.på 200 g

Chokolademousse:

200 g lyst  ( ikke hvidt) og mørkt ( 70 % ) chokolade (blandet sammen)
3 past.æggehvider
4 past.æggeblommer
50 g flormelis (sigtet)

Fremgangsmåde:

Smelt chokoladen i vandbad eller mikroovnen i nogle få min.
Lad det køle lidt af, før du rører æggeblommerne i den.

Pisk æggehviderne helt stive m/flormelis og vend det forsigtigt rundt i chokoladecremen - indtil alt er godt blandet sammen.

Jeg skar kagerne midt igennem - men de er så tykke i det,  at de godt kan tåle det - på den måde får du osse de 4 portioner ud af desserten..

Put kagerne i bunden af dine ramakiner ( når de er blevet helt kolde)  og chokolademousse ovenpå.
Så bare i køleskabet med dem indtil næste dag.

Dagen efter tog jeg dem forsigtigt ud af ramakinerne og op  på en tallerken. - man kan osse bare have moussen i formen, servere den og pynte m/chokoladepynt,friske sitron melisblade og nogle bær. Men det er op til hver og en..

Lavede lidt Hindbærcoulis som sauce og her kommer opskriften til den:

2-3 dl. frosne bær
100 g flormelis

Si bærrene og brug saften, som kommer fra sien i skålen.  Så bare sigtet flormelis i og bland godt sammen - og  det er færdigt og kan serveres:)











No comments:

Post a Comment