12/07/2011

Kotelet m/Appelsin Sauce og Friturstegte Cheerios Kartoffelmos Bolde.

Pork chop,orange sauce,cheerios potatoe balls,walnuts,stuffed chili w/cheese

 Opskrift til Kartoffelmos boldene:

6-8 kartofler -medium størrelse
1.5 spsk.salt
1.spsk.hvid peber
ca.1 dl.purløg
3-4 spsk.frisk chili
1/2 dl. revet ost
1/2 dl.mælk
3-4 spsk.ægte smør
1.æg
3-4 dl.cheerios (morgenmad produkt)

fritur gryde

Fremgangsmåde:

Start med at koge kartoflerne i lidt salt indtil de bliver næsten møre - 20 min.
kom mælken, lidt salt,peber og smør i og mos dem godt.  Stil dem så til side, for at mosen bliver kold.

Tag Cheerios og knus dem - så de bliver næsten til rasp ( jeg brugte bare en morter)
Rør den ene æg og put det sammen i mosen med resten af ingredienserne og rør det godt.

Brug en spiseske for at droppe nogle kartoffelkugler i din cheerios -dæk dem alle sammen med det. Put dem i køleskabet på bagepapir i ca.30-35 minutter.

Til sidst putter du dem i din frituregryde og de skal steges der i 2-3 minutter - Ikke Mere end det !   Brug 2 spise skeer, for at tage dem op, men de er lidt `sarte` og kan falde fra hinanden, hvis man ikke er nænsom.

De skal helst serveres/spises med det samme :)


Appelsin Sauce:

1/2 dl.lagen fra mine syltede appelsiner og nødder ( har et indlæg på det i min blog her)
5-6 stk. syltede appelsin skiver og et par syltede nødder
3 dl.vand.
2 små skalotteløg
1 svine eller okse boullion
1/2.dl fløde
lidt peber
2-3 spsk. maizena rørt op i lidt vand og så i saucen.



No comments:

Post a Comment