12/18/2011

Jule Leverpostej m/Sherry ( pork liver paté)



En ægte Jule Delikatesse :)

350 g.svine lever
350 g.spæk
1 æg
80 g.hvedemel
1.5 spsk.ande boullion
4 dl.fløde
150 g.brune champignon
2 små løg
3-4spsk.Sherry
salt og peber - ikke være sparsom med peber
en håndfuld frisk purløg
 Fremgangsmåde:

Start med at fjerne alle hinder og fedt fra leveren - skær det så i grove stykker.
-Skær dit spæk i mindre stykker osse.
- det samme gælder for løg og champignoner

Hak det 2 gange i din kødhakker - som vist her på billedet.
 Tag en stor skål, put melet deri og alle de andre
ingredienser og rør det godt sammen. Jeg smagte på det, for at være Helt sikker på, at der ikke manglede noget deri.   Rør det så hele sammen med lever blandingen.
Beklæd Siderne af de 2 forme med bacon, put blandingen i  og i vandbad inde i ovnen på ca.180 g i 50 min. derefter tog jeg dem ud af vandbadet, og havde ovnen på varmluft i halv time mere. -men måske skal den have kortere tid, det afhænger af ovnen jo - men de er forskellige og nogle skal have mindre tid eller længere end andre..
Bare prik i dejen for at se om det er færdigt :)

No comments:

Post a Comment