Jeg er opdraget til, at der var altid en stor lammesteg eller noget andet skønt om søndagen, hjemme hos os m/al slags godt tilbehør og så dessert til sidst - Så den tradition har jeg vedholdt, og i aften lavede jeg så ægte gammeldaws dansk flæskesteg m/golden hvidløgsbagte kartofler i ovnen, grønne bønner, rødløgs kompot og til sidst lavede jeg chokolade fudge til dessert.
Rødløgs kompot m/kanel : ( 2-3 pers.)
![]() |
Rødløgs kompot |
2 rødløg som du skærer i tynde skiver/ringe
lidt af en porre
1 kanel stang
1 dl. rødvin
2-3 spsk. balsamico
3 spsk Akacie .honning eller sukker ( kun 2 spsk. hvis du bruger almindelig sukker)
10-15 g valnødder -skåret lidt groft . De kommes i når i har taget gryden af varmen.
Putter det hele i en gryde og lader det koge ned. Om ca. 10 min. var det klart - det er meget nemt at lave det, og så smager det SÅ skønt til kød :0)
Sprød svær på en Flæskesteg:
Du får den perfekte sprøde svær med at :
Putte godt m/havsalt i alle ridserne på din flæskesteg.
Put et ovnfad m/kogende vand ind i ovnen og læg din steg med sværen Nedad i 20 min. ( da koger sværen)
![]() |
Before - Flæskesteg |
Du får Ikke den sprøde svær, hvis stegen ligger i væske - så den skal ligge på en rist og en bradepande under den.
Lavede sauce ud af skyen og brugte osse saften fra løgene og kanelet som jeg havde kogt tidligere.
![]() |
Mmm Så sprød svær |
No comments:
Post a Comment