11/29/2011

Brød med Rosmarin og honning. ( Bread w/rosmary and honning)



 1/2 l. lunkent vand
50 g gær
1 spsk.  salt                        
1 spsk. olivenolie
  2.5 spsk. honning
ca. 750 g  hvedemel

en håndfuld frisk rosmarin
olivenolie

Fremgangsmåde:
Kom vand i en stor skål og put salt og gær i. Rør honning og olivenolie i. - Put osse en masse frisk rosmarin i dejen.
Brug et piskeris og kom melet i lidt ad gangen- bedst hvis du bruger en piskeris, men for denne her opskrift skal du faktist gøre det. Rør i hele tiden imens du kommer alt melet i - indtil dejen bliver tykt, da tager du bare en træske - behøver ikke at æltes med hænderne lige nu, men form det bare til en stor kugle i din skål, put et viskestykke over dejen, og lad det hæves i ca. 1 time. ( lunt sted)

Varm ovnen op til 200 g.   Put dit dej på en bageplade og form dem til 3 brød ( bedst hvis du har lidt fugtige hænder, men da kan du arbejde bedre med dejen)
Smør dem godt med oliven olie og lad dem efterhæve i ca. halv time mere.

Bag dem i 30 minutter inde i ovnen.

Meget godt brød til supper og lette retter. :)





No comments:

Post a Comment