12/01/2011

Franskbrød ( white bread)







Opskrift:

700-800 g hvedemel
1 spsk.sukker eller 2 spsk. honning
1,5 -2 tsk.vanilje essence
1 spsk.salt
1 spsk.olie
6 dl.letmælk
50 g gær

Håndful Birkes - for drys.
                                                               Fremgangsmåde:

Start med at lune mælken, kom den i en stor skål - put gæren i, derefter de andre ingredienser.
Kom melet i lidt efter lidt. Du kan gemme lidt af melet - for at bruge resten til at ælte dejen.

Behøver ikke meget æltning på nuværende tidspunkt, men bare form den til en stor bold og put den til hævning i ca.30 minutter på et lunt sted.

Da tiden er gået, slår du dejen ned ( som man siger - for at få luften ud)
Ælt den godt igennem med dine hænder og form 2 brød ud af din dej.
Pensl dem med æg, og drys Birkes/Valmuefrø på dem
Lad dem efterhæve i en halv time mere.


De bages på ca.190-200g  i 30 minutter - pas endelig på, at dine brød ikke bliver For brune i det - hvis det sker, da putter i bare folie over dem inde i ovnen.


 Bon Appetit :)

No comments:

Post a Comment