4/24/2012

Mini Æble Pies m/ Is og Sukkerslør

 Opskrift:  4 pers.

Skær små runde ringe i din butterdej med en cutter eller brug bare et lille glas . Og meget vigtigt at prikke i de små bunde m/en gaffel! Ellers holder de sig ikke flade inde i ovnen - men `puffer` op.

Skræl ca. 3 æbler, og udhul dem.
Skær dem i meget tynde ringe og put dem ovenpå de små butterdejs bunde.

Smelt ægte smør, smør dine æbler og put så lidt homemade vanilje sukker først og derefter alm.sukker over dem alle, så det vil fuldstændig dække de små pies.

Ind i ovnen i ca. 10-15 v/ høj varme, eller indtil de har fået en flot gylden farve.

Tag dem ud af ovnen og drys dem m/sigtet flormelis, skal fuldstændig dække dine pies.

Til sidst bruger du din lille gas brænder og flamberer dem - indtil al sukkeret er smeltet.

Min datter elskede den part hihi :)

SUKKERSLØR:

Put ca.3 dl.af alm.sukker i en gryde
1-2 spsk.Glukosesirup
1/2 dl.vand.

Fugt kanterne hele tiden m/vand, så karamellen ikke sætter sig fast.
Lad det boble indtil sukkeret får en farve som karamel.
Tag gryden af varmen og vent i nogle få min. indtil det bliver lidt
køligere. MEN ikke for længe!

Og så er det bare om at lave guldtråde og pynt på bagepapir :) Jeg brugte en gaffel.
I kan se alle de her smukke guldtråde på billedet :)


 Put en klat Vanilje Is midt på dine små pies og pynt med
karamel slør.

BON APPETIT !








No comments:

Post a Comment