2/05/2012

Lammekølle m/Mynte, Rosmary og Rødvin.


Lammekød er et af mit yndlings kød, desværre er der ikke så stort udvalg her af det, som i butikkerne hvor jeg kommer fra. 

Der er utroligt mange måder en kan tilberede det på, og  denne gang har jeg valgt at marinere det dagen før .
Opskrift:

3 dl.rødvin
frisk og tørret mynte ( en stor håndfuld)
5-6 kviste frisk rosmarin
salt
rose peber 







 Fremgangsmåde:


Prik nogle meget små huller i din lammekølle.
Gnid det godt ind med din mynte ( skal næsten dække kødet med det) , salt, peber og rosmary.
Så til sidst rødvinen.

Det her laver du aftenen før, men da kan marinaden rigtig nå at trænge godt ind i kødet.

Den næste dag, tørrer du meget af mynten væk, putter noget frisk peber på - lidt havsalt, vand,rosmary, lidt rødvin og 1 løg i bunden af en bradepande - kødet kommer heri.

Ind i ovnen på middel temperatur i 1.5 time - afhænger af størrelsen af dit kød ( vores var ikke særlig stor..)

Lav en skøn sauce ud fra safterne i panden fra kødet, steg nogle svampe og 1 løg i en gryde og brug eventuelt okse eller lam boullion, lidt mælk eller fløde og maizena jævner.






No comments:

Post a Comment