2/15/2012

Fastelavnsboller m/Chantilly Creme

 Opskrift til Vandbakkelse bollerne:
10 stk.

80 g. smør ( ægte smør)
2 dl.vand

100 g.hvedemel
3 æg
lidt salt

Fremgangsmåde:

Start med at putte smør og vand i en gryde. Lad det koge indtil smørret smelter helt, - lidt salt i og tag gryden af varmen.
Derefter hvedemel i gryden og bliv ved med at røre m/ din piskeris indtil dejen slipper gryden ( som vist hernede på billede) og kom æggene i ET af gangen, men hav lidt mellemrum imellem æggene . - rør i ca.7-10 min.

Tag din kagesprøjte, og hvis i ikke har en, da kan du nemt bruge 2 spiseskeer .
Sprøjt dem ud på en ovnplade m/bagepapir under.
Ovnen skal være forvarmet og bollerne bages 
 i ca.30-35 min. på 200 

I må IKKE åbne ovnen imens de bages - MEGET vigtigt!
Men da vil bollerne falde sammen.

Chantilly Creme opskrift:

1/2 l. flødeskum
1 vaniljestang eller 1.5 tsk.vaniljesukker
5 spsk. flormelis


Fremgangsmåde:

Fløden skal være taget ud af køleskabet - akkurat når i skal bruge den, men Både skålen Og fløden skal være meget kolde.  Jeg havde min skål i vasken fyldt med koldt vand.
Pisk fløden og put flormelis , samt vaniljesukkeret i ( eller kornene fra vaniljestangen)  piskes indtil helt stift - så ind i køleskabet, indtil cremen skal bruges.

Smelt lidt mørkt chokolade med lille smule palmin i mikroovnen - indtil det er smeltet.

Fyld dine boller m/chantilly cremen og dryp det smeltede chokolade ovenpå OG  drys m/flormelis osse.

Jeg kom osse lidt saft fra frosne jordbær, nogle friske bær og puttede det i den ene halvdel af cremen - en fin variation :)


 Bon Appetit :)






No comments:

Post a Comment