12/13/2011

Skovbær/Jordbær i Grand Marnier Gelé

 Den her dessert er skøn og kan nemt laves dagen før.   Den er for 2 personer.

1 pose frosne skovbær og frosne jordbær osse.
4-5 spsk.Grand Marnier.
1.5 spsk.sukker .
ca.3 husblas.

2 dl.flødeost.
1/2 dl.pisket fløde
1 husblas
1.tsk.vanilje essence.

Fremgangsmåde:

Put alle dine bær i en flamberingspande ( hvis du ikke har en, da brug en dyb alm.pande)
Put den på høj varme , hæld din grand marnier i og flamber dine bær. Først bagefter drysser du sukkeret over bærene. Lad det simre i ca.4-5 min.
Tag panden af varmen.




Du skal bruge 3 husblas i din bær dessert - put dem i koldt vand i ca.5-7 min. og derefter i vandbad i nogle min. eller indtil husblasen er helt smeltet.

Rør dem i din bær blanding og derefter kommer du det i et par ramakin portions skåle.


I mellemtiden har du lavet den  lille portion flødeostemasse og puttet husblas i til sidst.
Kom den i en sprøjtepose og sprøjt den ovenpå bær desserten - akkurat som vist her på billedet.


Nu er det kun det sidste der mangler - og det er at putte desserten på køl, og den skal være i køleskabet i mindst 4-6 timer. Kan osse være natten over hvis det skal være :)

Servering :   Tag dessertene forsigtig ud af dine ramakiner, put dem på tallerken, pynt med chokolade og frisk sitron melis eller mynte hvis i har det.

                                          OG DET VAR SÅ DET :)

No comments:

Post a Comment