11/09/2011

Cheesecake m/hindbær















Julen nærmer sig. Det er mørkt og koldt udenfor..Så hvad bedre end at lave en delicious ostekage, dække fint bord for familien og overraske dem når de kommer hjem - akkurat som jeg gjorde i dag ;0)  og her ser i resultatet og opskriften :







140 g. Havre kiks m/chokolade
1/2. spsk.kanel
70.g smør                                           
375 g.flødeost
1,5 dl.Hvidt sukker
2. dl.Piskefløde
2 tsk.vanilje essence
2 spsk.sitronsaft
4.-5 stk.  Gelatine, husblas
100 g.frosne Hindbær - skal bruges inde i kagen og osse ovenpå som pynt.



Knus kiks i en skål, og bland det sammen med blødt smør og kanel. Pres kiksemassen ud i en springform med en ske, så det vil dække bunden.

Pisk flødeost og sukker sammen. Pisk fløden til skum, og rør den i osten sammen med vanilje og citron saften.
Tag de frosne hindbær og put dem i din blender med ca.1/2 dl. sukker og rør det godt sammen.

Udblød husblas i koldt vand derefter smelt det i en lille skål over et vandbad, og derefter rør det i ostemassen og put osse lidt husblas i den flydende hindbær pure, men skynd dig at røre lidt af hindbærene i osteblandingen før den stivner.
                                
Put din ostekage til sidst ind i køleskabet og gem den i 2-3 timer. Jeg brugte en lille springform-men den kage er nok for 4 personer max.

De små petit four lignende mini kager der på billedet ved siden af kagen, er marcipan kager som jeg farvede med wilton farver og pyntede med perler osv.

Det er en af mine bedste ostekager og alle elsker den.

No comments:

Post a Comment