11/27/2011

Flæskesteg m/en Twist i hvidvin/basilikum og fløde. ( pork roast with a twist)

Flæskestegen, Før den parteres i 2 store dele og sværen tages af.
Dinner is served Folks!
 Dette her er en meget anderledes opskrift på Flæskesteg - men ikke desto mindre super god:)

Opskrift:

1/2 l. fløde
1 flaske frisk kraftfuld hvidvin- den må Ikke være sur
2 dl. hakket basilikum
2 spise skeer tørret basilikum
1/2 l.svine bouillion
5-6 hele hvidløg ( lidt masede)

Fremgangsmåde:

Skær sværen af kødet og put det til side.
brun kødet i smør og olie for at lukke kødet.
tilføj løg og hvidløg og lad det stege indtil de har fået farve.
tilføj pepper og salt,  -husk at ikke være skånsom med pepperet.
tilføj  det hakkede  friske basilikum og osse 2 spiseskeer tørret basilikum til retten.
tilføj 1 flaske vin, 2 svine boullion og halv liter vand.
Den foretrukne vin, er lidt sødlig og kraftfuld - , måske en carbane survegon fra chile. En billig vin gør en mindre god sovs :-)


lad det koge i 1 time.
tilføj halv l. fløde og lad det så koge/simre en halv time mere
Vil lige tilføje at kødet var Så mørt og skønt - en dejlig måde at tilberede den typiske Flæskesteg - Forandring fryder :)


 I mellemtiden har du kogt sværen i saltet vand i ca. 15 min.
flæskesvær
 Efter den tid, putter du groft salt, sort pepper og laurbærblade  indimellem alle sværene og ind i ovnen ovenpå en rist i ca. halv time.  Jeg havde den på varmluft v/185 g -200 g.
Kødet simrer i hvidvin/basilikum/fløde sauce


Da det kommer til servering, putter du så din svær tilbage på kødet :)

Jeg serverede stegen m/ friske asparges og kartofler stegt i smør og persille på panden.

No comments:

Post a Comment