1/31/2012

Hakkebøffer i svampe sauce m/broccoli salat.

Bøfferne hviler på kartoffelmosen og lidt salat ovenpå kødet.
Broccoli salat



1.kg. hakket oksekød
1-2  løg.
lidt salvie eller timian krydderi ( friske)
1.5 dl.rasp
1 æg
peber
salt

Fremgangsmåde:

bland alt sammen med kødet i en stor skål og lad det vente i 1-2 time, før du begynder at stege - men da trænger smagen af krydderierne bedre ind i det hakkede kød og det samme m/løgene.
Form dem som vist på billedet nederst på siden her.
Brun dem på begge sider og tag dem så af panden og læg dem til side.

Svampe saucen:

1.pk.svampe
1.stor rødløg
1.dl.rødvin
3.dl.okse boullion
1.dl.vand

Fremgangsmåde:
 Skær svampene lidt groft - smid dem på panden m/ løget og put kødet tilbage på panden og lad det hele simre m/låg i ca.20 min.  Du får den fine smag af kødet osse i din sovs på panden - det eneste du skal gøre er at putte lidt maizena jævner i og bare smage den til :0)

Kartoffelmos passer perfekt til denne ret..

Broccoli Salat:

Broccoli bundt.
1.rødløg
2-3spsk.halve valnødder
10-15 rosiner
1/2 dl.bacon

Dressingen til broccoli salaten:

2.dl.græsk yoghurt
1 spsk.akacie honning 
1 spsk.balsamico eddike


Fremgangsmåde:
Tag en gryde og lad vandet komme op til kogepunktet før du smider broccolien deri - det skal KUN blancheres i ca.2 min.
 Put grøntsagerne i iskoldt vand ( så den bevarer sin smukker grønne farve.
I mellemtiden har du osse stegt småt skåret bacon.  Bland det hele i en skål og kom dressingen deri.- røres godt sammen.

Det skal  hvile i 1-2 timer i køleskabet  før du skal bruge salaten.

No comments:

Post a Comment