10/14/2011

Okse og Øl Pie m/ kartoffelmos.

 1.kg.okse hakket kød.
 2.løg
 3.fed hvidløg
 2.spsk.timian ( tørret)
1.kvist frisk rosmarin
1-spsk.chili
sort peber
200 gr.friske svampe
2-3 gulerødder
2.dl.rødvin
3. dl.mørkt øl
1.dl.okse boullion
2.spsk akacie.honning.
70 gr.tomat pure
maizena ( for at gøre tykkere sovs)

Det er nok for 4 personer.

Fremgangsmåde:

Steg kødet og kom krydderierne i det, så løg og resten af grøntsagerne der skal i.  Maizena kommes i til sidst.
Det skal simre i ca. halv time , eller indtil du er tilfreds med smagen på retten. Jeg valgte at putte honning i, for smagen af øl  kan virke lidt bittert,så honningen giver det osse et lille pift :0) Men det må endelig ikke udelades, for det giver den ret særlig special smag.

Når retten er færdig, putter du den til side, for at den skal afkøles lidt -
i mellemtiden er butterdejen taget ud.

Smør kanterne på din form og put dejen på, så det dækker den. MEN hav et lille hul i midten af dejen, så dampen kan slippe ud - meget vigtigt!

Så ind i forvarmet ovn på varmluft i ca. 20-25 min.

Her ser i det, før det kommes i formen og dejen puttes over den.
Med min pie havde jeg kartoffelmos - det passer perfekt til :0)

p.s. osse muligt at bruge gullasch oksekød i den ret, men da skal den bare s`følig have mere tid på panden og ovnen.

No comments:

Post a Comment