En ægte sønderjysk ret - mangler bare hamburgerryggen til . Well det spiser de her i Sønderjylland - specielt til Nytår . Men det gør jeg ikke - så jeg får altid noget andet, som i aften havde jeg islandske fårehoveder til mig mmm en delikatesse! ( p.s. opskriften til islandske fårehoveder er på min blog her dato d.Oct 09, 2011) bare gå til search min blog :)
Har smagt grønlangkål nogle steder og kan ærlig talt ikke så godt lide det - måske med undtagelse af, hvis jeg laver det selv. En skal måske være opvokset med det, akkurat som med fårehovederne..
Put pølserne i kogende vand m/lidt salt . Lad dem simre i ca.10-12 min og hvile i 10 min. i vandet. Efter det kan de osse brunes på panden - op til hver og en.
Min opskrift på grønlangkål:
1 pose frossen grønlangkål 500 g
3. spsk.ægte smør
2.5-3 dl.fløde
1.5 spsk.salt
1.5 tsk.peber
2 spsk.sukker
2 tsk.muskat
Start med at tø dit kål langsomt op og når det er nogenlunde optøet, put det i en lille gryde m/ smør. Så bare alle de andre ingredienser og fløden. Rør godt i det og smag på det hele tiden - hvis det skulle mangle mere smag osv.
Min mand elsker min version, så det kan ikke være helt galt hihi ;)
No comments:
Post a Comment