11/12/2011

Kartoffel Gnocchi / Nakke filet m/granat æble









Kog 10-12 kartofler med skrællen på i let saltet vand i 20 min.- Den her portion er til 4 personer.
lad dem køle af og skræl dem så og mos dem godt.
tag en stor skål og lav en fordybning i midten af den og der putter du efterfølgende ting:
       
 2 past. æggeblommer
 125 g mel
 1-2 spsk. salt
 laurbærblade  - bruges i kogevandet til kartoflerne.
 1-2 frisk rosmarin kviste ( optional)
 lidt frisk chili ( optional)
 2 fed hvidløg ( optinal)
 håndfuld purløg ( optional)

Jeg skriver optional , men jeg vil kraftigt anbefale at putte nogle af de ting i dejen, for ellers vil dine gnocchi ikke smage af meget - og kog kartoflerne m/laubærblade ( giver en special god smag)  Bedst hvis du smager på dem FØR ,du putter dem i gryden/ovnen, for de kan mangle mere salt.

                
 Ælt dejen og sørg for at have masser af hvedemel på dine hænder- men det klistrer.
 Form kartoffel mosen til små pølser - som vist her på billedet.
 Kog vand i en stor gryde, salt vandet lidt og put dine gnocchi i det kogende vand.
 De er færdige når de kommer op til overfladen og flyder ovenpå.

 Personligt så synes jeg, de er mere spændende ,da de er gyldne og ikke kun kogte, så her er hvad jeg gjorde:
          
 Jeg smurte dem m/æggeblomme og puttede dem ind i ovnen på varmluft i ca.15 min. eller indtil de blev smukt gyldne.

No comments:

Post a Comment