Jeg har af en eller anden grund, aldrig lavet en kringle før, så jeg syntes faktisk det var på tide:0)
Kommer til at servere den her for mine gæster i morgen til kaffen :0)
Fandt en opskrift (amerikansk) online, så nogle af målene jeg bruger i denne opskrift er amerikanske.
Jeg har dog gjort den til min, ved at forandre på opskriften og gøre den bedre ;0)
Opskrift:
1/2 cup lunt vand
25 g gær
2.5 spsk. sukker
1 æg ( piskes let, før den skal i skålen)
ca. 1.5 spsk.ægte smør
1.5 tsk.vanilje aroma
1/2-1 tsk. salt
2 1/2 cup hvedemel
Fyldet :
400 g flødeost
ca. 1/2 dl.flormelis ( i smager det til og ser hvis der skal mere flormelis i)
2 friske pærer
lidt citronsaft ( drysset ovenpå pære skiverne)
1/2 dl. lidt groft hakkede mandler
Lidt kanelsukker - drysset ovenpå kringlen.
Smeltet chokolade - skal ovenpå kringlen.
Fremgangsmåde :
Start med at putte vandet i en stor skål, derefter gær.
Skal være fuldstændig opløst før du putter
sukker i og resten af ingredienserne i.
Kom dejen på et meldrysset bord, og ælt den godt igennem- 2-3 min.
Tag en ovnskuffe og beklæd den med bagepapir.
Rul dejen ud på bordet formet som en stor og lidt lang rektangel - flyt den varsomt over på bagepladen.
Pisk flødeosten og flormelis sammen.
Put fyldet i midten på dejen - hele vejen, derefter skiver af friske pærer - en lille smule citronsaft på dem ( ikke for meget) og til sidst mandlerne.
Luk din kringle, pensl den med lidt vand, så kanelsukker - ind i en forvarmet ovn v/200 varmluft i ca. 20 min. Eller bare indtil den er blevet smukt gylden.
Når den er færdig, køles den helt af. Da smeltede jeg noget chokolade og smurte den på kringlen - men det er valgfrit..
Jeg pyntede den med levende blomster og krymmel .
:0)
No comments:
Post a Comment