En ret ,som alle elsker her i huset:)
Opskrift: 3-4 personer.
5 fad koteletter
2 gulerødder ( skåret i julienne stimler)
2 fed hvidløg
2 spsk.honning
1 spsk.red hot chili flager
3 spsk. soya sauce
2 spsk.teriyaki sauce
1 spsk. sesam sauce
2 spsk. ingefær ( tørret)
1 løg
hvedemel
1 spsk sukker( kommes i til allersidst)
5-6 pakker kinesiske nudler.
Fremgangsmåde:
Start med at skære fedt fra kødet, derefter i små og lidt tynde strimler. - som vist her på billedet.
Bland alle ingredienserne sammen ( undtagen hvedemel,gulerødderne og løg) og put kødet deri. Lad det marinere i mindst 4-5 timer
Drys hvedemel over kødet , så det næsten dækker det, varm olie på en dyb pande og steg kødet i ca.3-4 min. eller indtil det har fået en meget smuk gylden farve .
Put det så til side.
Varm nudlerne op i lidt olie og salt i kogende vand i 4-5 min. med gulerødderne. Efter den tid putter i nudlerne i en si. Så i panden med det hele - osse kødet , for at blande det godt sammen og varme det hele op i nogle minutter. - Lidt sukker i, lidt mere soya, teriyaki og eventuelt mere ingefær og Voila - en meget velsmagende kinesisk ret, som jeg har lavet i flere år efterhånden :)
No comments:
Post a Comment