12/13/2011

Hvidvins/Fløde Svinesmåkød i Römertopf lergryde.

 Den her måde at tilberede småkød, er efter min mening den bedste, men  en lergryde holder saften inde i både kød og tilbehør og bliver bare så mørt:)
Og den her sauce er Mmmm - himmelsk god:)

Opskrift:

500 g.svine småkød
2 store løg
1-2 gulerødder
2 fede hvidløg
4. spsk red hot chili flakes.
200-300 g.friske svampe
3-4 dl. god hvidvin
4-5 dl.fløde
3 dl.svine boullion
et par laurbærblade
lidt frisk purløg
en lille håndful frisk sitron melis blade
salt og peber

Maizena jævner til allersidst, ( lidt før i serverer retten) hvis i vil have en lidt tykkere sovs.




Fremgangsmåde:

Start med at stege kødet, så det får en flot gylden farve og kom det så i lergryden og alle de andre ingredienser Undtagen Fløden.
Sådan ser den ud når fløden er kommet i.

Hav temperaturen på ovnen 170 g .

Efter en halv time, tager du gryden ud af ovnen og putter fløden i.
Rør godt i retten og tilbage ind i ovnen.

Stegetiden alt i alt i ovnen er 1.5 time.











No comments:

Post a Comment