Opskrift:
700-800 g hvedemel
1 spsk.sukker eller 2 spsk. honning
1,5 -2 tsk.vanilje essence
1 spsk.salt
1 spsk.olie
6 dl.letmælk
50 g gær
Håndful Birkes - for drys.
Fremgangsmåde:
Start med at lune mælken, kom den i en stor skål - put gæren i, derefter de andre ingredienser.
Kom melet i lidt efter lidt. Du kan gemme lidt af melet - for at bruge resten til at ælte dejen.
Behøver ikke meget æltning på nuværende tidspunkt, men bare form den til en stor bold og put den til hævning i ca.30 minutter på et lunt sted.
Da tiden er gået, slår du dejen ned ( som man siger - for at få luften ud)
Ælt den godt igennem med dine hænder og form 2 brød ud af din dej.
Pensl dem med æg, og drys Birkes/Valmuefrø på dem
Lad dem efterhæve i en halv time mere.
De bages på ca.190-200g i 30 minutter - pas endelig på, at dine brød ikke bliver For brune i det - hvis det sker, da putter i bare folie over dem inde i ovnen.
Bon Appetit :)
No comments:
Post a Comment