12/11/2011

Brunkager .

Brunkagehjerte m/hvid chokolade og krymmel på

Ikke noget bedre end duften af nybagte Cookies:) Den her opskrift gav mig ca. 40 småkager
Brunkage Opskrift:

250 g smør

200 g. lyst syrup
200 g.sukker
1.5 tsk.potaske 
500 g . hvedemel
1.dl. hakkede mandler
1.spsk.kanel
1/2 spsk.stødt nellike
2 tsk.allehånde
1-2 tsk.ingefær
1/2 dl.vand.

Start med at smelte syrup, smør og sukker over Meget lav varme i en gryde - I putter osse potasken i den gryde. ( som i har opløst i den 1/2 dl. vand)   Lad det hele køle af.
Tag en stor skål og kom alle de tørre  ingredienserne i og så sukker blandingen som nu er kølet af.
Rør det godt sammen og form din dej til store lange pølser. Kom en film over dem og på køl til dagen efter.  Bliver bedst at være i køleskabet natten over.
Men tag den ud mindst en time før i skal bruge den dog- på grund af  at dejen er for hård og kan være lidt svært at bruge en kagerulle på den.

Fremgangsmåde:

Skær kagepølsen i små skiver - som vist og put dem på bagepapir i et ovnfad ind i ovnen.  Jeg brugte varmluft 165 g og de bagte i ca.10 min.

Med noget af dejen brugte jeg min kagerulle, rullede dejen ud og har nogle udstiksform med jule motiver på, så det gjorde jeg, i stedet for at have alle småkagerne runde og ens.






No comments:

Post a Comment