Flæskestegen, Før den parteres i 2 store dele og sværen tages af. |
Dinner is served Folks! |
Opskrift:
1/2 l. fløde
1 flaske frisk kraftfuld hvidvin- den må Ikke være sur
2 dl. hakket basilikum
2 spise skeer tørret basilikum
1/2 l.svine bouillion
5-6 hele hvidløg ( lidt masede)
Fremgangsmåde:
Skær sværen af kødet og put det til side.
brun kødet i smør og olie for at lukke kødet.
tilføj løg og hvidløg og lad det stege indtil de har fået farve.
tilføj pepper og salt, -husk at ikke være skånsom med pepperet.
tilføj det hakkede friske basilikum og osse 2 spiseskeer tørret basilikum til retten.
tilføj 1 flaske vin, 2 svine boullion og halv liter vand.
Den foretrukne vin, er lidt sødlig og kraftfuld - , måske en carbane survegon fra chile. En billig vin gør en mindre god sovs :-)
lad det koge i 1 time.
tilføj halv l. fløde og lad det så koge/simre en halv time mere
Vil lige tilføje at kødet var Så mørt og skønt - en dejlig måde at tilberede den typiske Flæskesteg - Forandring fryder :)
I mellemtiden har du kogt sværen i saltet vand i ca. 15 min.
flæskesvær |
Kødet simrer i hvidvin/basilikum/fløde sauce |
Da det kommer til servering, putter du så din svær tilbage på kødet :)
Jeg serverede stegen m/ friske asparges og kartofler stegt i smør og persille på panden.
No comments:
Post a Comment