11/27/2011

Æble Pie og Jule Gløgg. ( Christmas Gløgg)

 I anledning af ,at det er den første søndag i advent, lavede jeg en skøn æble pie m/flødeskum og så jule gløgg - et absolut MUST i juletiden at lave den gode drink :)

Jule Gløgg:    ( christmas Gløgg)

1 flaske god rødvin ( bottle of good red wine)
2 kanel stænger    ( cinnamon sticks)
En halv pakke rosiner ( ca. 2 dl.)  ( half a package raisins)
1 dl.mandler   ( almonds)
1.5 æble, skåret i terninger.  ( apple)

Kom det hele i en gryde og hav det for Meget svag varme - den mindste faktist.
Så bare server og nyd din gløgg :)


Æble Pie:

300 g hvedemel
150 g smør
 ½ dl sukker
1 spsk iskoldt vand
 1 æg



 Fyld:
1 dl.lyst chokolade (kan udelades)
4-5 skrællede æbler
 1 spsk.kanel
 1 dl.sukker
 små smørklatter, for at putte imellem æblerne.

Skær det kolde smør i små stykker og smuldr det helt fint i melet. Rør æg og sukker i , kom den ene spiseske kold vand i, og saml dejen godt med dine hænder. Bliv ved med at ælte det, indtil den får en fin og fast konsistens.  Put den på køl med en plastik film over den i 30-35 min.

Skræl æblerne og skær dem i tynde skiver. Bland dem godt med sukker og kanel. Rul halvdelen af dejen ud og beklæd den smurte pie form med din dej.
Put dine æbler i bunden, så det vil dække det hele med de groft hakkede chokolade stykker og osse nogle små smør klatter.
Rul den anden halvdel ud og put den over pien som et låg. Du kan pynte lidt på det, med at skære små hjerter ud eller bare hvad du har lyst til :)  men sørg osse for at skære nogle aflange ridser i lågen, for at al dampen kan slippe ud..   Til sidst smører du sammenpisket æg over det hele og ind i ovnen i ca. 35 min. på 200 g

Jeg serverede den med flødeskum, dersom jeg ikke havde noget is - men smager faktist dejligt med begge dele.      BON APPETIT :)

No comments:

Post a Comment