10/10/2011

En perfekt Oksegrydesteg .

 Det bedste resultat for en meget mør oksegrydesteg, er at bruge en lergryde, saltdej, eller pakke den ind i folie, men denne gang valgte jeg at bruge min dejlige lergryde.

Det du skal bruge er:

ca.400 g.friske svampe
2 rødløg
1-2 kviste rosmarin
2 gulerødder
1 dl.rødvin
2.5 dl.vand
1-2 okse terninge.

Put det hele i lergryden og kødet til sidst, når du har stegt det på alle sider først.
Lad det ind i ovnen v/170 g i ca. 2.5 time.


 Som tilbehør havde jeg grønne bønner stegt på panden m/ småt skåret bacon, løg og mejram krydderi.

Kartofler m/hvidløg og oliven olie inde  i ovnen.


Sovsen lavede jeg med at bruge den meget gode saft fra kødet og grøntsagerne i gryden ,  fløde, ribs gelé og 1.5 okse boullion terning. Og til sidst maizene jævner .  Sådan en sauce slår aldrig fejl :)

No comments:

Post a Comment