Skøn chokoladekage:
6 spsk.kakao
300 gram.sukker
250 g hvedemel
1.tsk..natron
1.tsk.bagepulver
1 tsk.salt
2 æg.
150 g.smør
2.5 dl.vand
appelsinskal fra 1.hel appelsin eller små chokoladestykker m/appelsinknas.
vaniljestang eller vanilje essens.
.
Fremgangsmåde:
Sigt de tørre dele sammen. Kom æg, smeltet smør og vand i og pisk med mixer.
Dejen hældes i en bradepande ca. 23x33 cm. Bages på næst nederste rille ca. 35 minutter ved 170 grader C.
Kagen skal ikke bages for meget, den skal være lidt klæg i midten.
Glasur:
2 dl. fløde
2.spsk. espresso
200 g mørk chokolade 70 % ( med orange/appelsinsmag)
2.spsk flormelis
Til glasuren bringes fløden i kog og tages af varmen hvorefter chokoladen, kaffen og flormelis komme i. Der røres til en sammenhængende konsistens.
Til sidst smøres glasuren på den helt kolde kage.
En meget lækker kage med is , bær og lidt chokoladesovs :0)
No comments:
Post a Comment