Den her er faktisk en af mine yndlingsupper.. Den mætter og så smager den super godt :0)
Det er egentlig en vinter suppe.. men ok, vejret i dag er ikke ligefrem sommerligt :/ Blæser og regner, så i dag ville jeg bare have min kartoffelsuppe :=)
For 4 personer:
1 stort løg
140 g bacon
2 fed hvidløg
olivenolje
salt
peber
ca.15 stk. medium størrelse kartofler
1 dl.fløde
1 l. vand
1 klar boullion ( grøntsags)
1 .5 hønsneboullion terninger.
Fremgangsmåde:
Skær bacon i små terninger, derefter hakkes hvidløg og løg. Det kommes i en stor gryde, med lidt oliven olie og steges der.
Skær kartoflerne i grove stykker og kom dem osse i gryden.
Boullion vandet hældes over kartoflerne - det skal fuldstændig dækkes.
Kog dem i ca. 20-25 minutter.
Da de er møre, tager du vandet fra og det hele skal i en blender - puré ud af det, men det må godt være lidt bid i kartoflerne, så ikke lav en fuldstændig ´grød´ ud af dem :0)
Til sidst putter du det hele i gryden igen - osse vandet som det kogte i og fløden skal nu i - røres godt sammen.
Steg en lille smule bacon og put det ovenpå hver serverings skål, eventuelt osse en lille klat flødeskum ( eller creme fraiche)
Og jeg siger slut for denne gang og velbekomme :=)
No comments:
Post a Comment