Har været en lidt sørgelig dag, fordi jeg fik dårlige nyheder, så jeg bestemte mig for at glemme mig selv i dessert/kage sysler, og lave en lækker dessertkage til familien.
Opskrift til Bunden: 4 pers.
2 æg
60 g sukker
60 g hvedemel
1 tsk.bagepulver
1 tsk.vanilje extract
Fremgangsmåde:
Pisk æggene og sukkeret til en tyk masse.
Bland derefter hvedemel,bagepulveret og vaniljen i dejen.
Smør bagepapiret med lidt smør i din bradepande-put dejen i.
Ind i ovnen i ca.10-12 min.
Tag et andet ark bagepapir,drysset m/sukker, men kagen skal flyttes og blive lagt på den,
når den er bagt.
Fyld:
200 g philadelphia flødeost
1/2 dl.nougat chokolade
1 dl.pisket fløde
1-2 tsk.sitron saft
1/2 dl.flormelis
Jordbær eller hindbær marmelade - for at smøre ovenpå kagen - akkurat som vist her på billedet.
Marcipan - skal ovenpå og under kagen.
Smør marmeladen på kagen - lad den ikke blive helt kold, men ellers kan det blive svært, at rulle den sammen. Så smøres osse flødeoste nougat blandingen i midten af kagen.
Rul den sammen - meget varsomt, for kan nemt gå i stykker. Jeg pakkede den ind i plastikfilm og gemte den lidt i køleskabet, imens jeg rullede marcipanen ud.
Smør lidt marmelade ovenpå rouladen osse, men ellers vil marcipanen ikke holde sig på kagen.
Pynt:
Pisket flødeskum
små lille bitte lyserøde blomster
krymmel perler
lidt kokosmel.
Og det var så den lørdags kage/dessert.
Bon appetit!
No comments:
Post a Comment