En meget velsmagende dessert. Lidt tung i det, så det vil være bedst at have en let aftensmad - men ikke tung, før i spiser den her lækre dessert bagefter.
Den skal laves dagen før.
Den her opskrift giver ca.4 portioner.
Opskrift på bunden:
2 Æg
4 spsk.sukker
4 spsk. mel
3 spsk. kakao
2 spsk. kartoffelmel eller majsstivelse
1.5 tsk. bagepulver
2 tsk.vanilje extract
1.5 spsk.grand marnier
1.5 dl.valnødder
Fremgangsmåde:
Start med at røre æg og sukker - så det bliver luftigt. Sigt mel, kakao, kartoffelmel/majsstivelse og bagepulver ned i skålen, og bland det godt sammen m/cremen. Til sidst putter du nødderne i dejen, og fyld den i velsmurte ramakiner ind i ovnen i ca.10 min.på 200 g
Chokolademousse:
200 g lyst ( ikke hvidt) og mørkt ( 70 % ) chokolade (blandet sammen)
3 past.æggehvider
4 past.æggeblommer
50 g flormelis (sigtet)
Fremgangsmåde:
Smelt chokoladen i vandbad eller mikroovnen i nogle få min.
Lad det køle lidt af, før du rører æggeblommerne i den.
Pisk æggehviderne helt stive m/flormelis og vend det forsigtigt rundt i chokoladecremen - indtil alt er godt blandet sammen.
Jeg skar kagerne midt igennem - men de er så tykke i det, at de godt kan tåle det - på den måde får du osse de 4 portioner ud af desserten..
Put kagerne i bunden af dine ramakiner ( når de er blevet helt kolde) og chokolademousse ovenpå.
Så bare i køleskabet med dem indtil næste dag.
Dagen efter tog jeg dem forsigtigt ud af ramakinerne og op på en tallerken. - man kan osse bare have moussen i formen, servere den og pynte m/chokoladepynt,friske sitron melisblade og nogle bær. Men det er op til hver og en..
Lavede lidt Hindbærcoulis som sauce og her kommer opskriften til den:
2-3 dl. frosne bær
100 g flormelis
Si bærrene og brug saften, som kommer fra sien i skålen. Så bare sigtet flormelis i og bland godt sammen - og det er færdigt og kan serveres:)
No comments:
Post a Comment