1/13/2012

Hindbær Guf Flødeboller




 Mig og min datter forbereder min mands fødselsdagsfest i morgen aften, så vi ville lige lave noget GUF hindbær flødeboller osse til desserten og her kommer opskriften til det :   den her opskrift giver ca.20 stk.

250 g. Odense Marcipan   
150 g.sukker
3 past.æggehvider
100 g.frosne hindbær
1/2 dl.vand
overtræks chokolade. ca.150 g


Alyssa min datter, nyder det her;

Fremgangsmåde:

Start med at forme marcipanen til en rulle og skær den i 20 skiver ( de skal bruges som bunde.)   Put dem i ovnen på bagepapir i 7 min.på 180 g.

I mellemtiden tager du en stor skål, og putter dine æggehvider deri. Pisk dem let stive.

Tag så en lille gryde og kog vand og sukker deri. i nogle minutter, eller indtil den er gylden i kanten. Den her sukkerlagen skal langsomt  i skålen med æggehviderne. Pisk i 12-15 min. men det er MEGET vigtigt at det er helt stift!

Put dine frosne hindbær i en lille gryde og lad dem koge lidt der - 10 min. ca.  lad det køle af og derefter bland det forsigtigt i skålen med guffen.

Da dette er færdigt, tager du en sprøjtepose,   (jeg brugte min kagesprøjte)  og sprøjter cremen på de små marcipan bunde.  Ind i ovnen med dem på bagepapir i ca. 6-7 min.

I mellemtiden har du smeltet chokoladen og da dine kager er kølet helt af,  dækker du dem med chokoladen og pynter med det du vil - vi brugte krymmel. og VOILA du har Guf, som smager himmelskt godt ;) 




No comments:

Post a Comment