Intet smager så godt som når det er hjemmelavet-helt fra bunden af :)
Opskrift: 2 glas.
10 små æbler (Rød Ingrid æbler ,brugte jeg)
ca.200-300 g sukker ( smages bare til)
2 vanilje stænger
lidt appelsinskal ( meget fint hakket)
saft fra 1 hel frisk presset appelsin
lidt sitron saft
1 husblas, bruger jeg osse i den ene af glassene .
Fremgangsmåde:
Skræl æblerne og skær dem i store terninger.
Lad alle ingredienserne koge langsomt op i en gryde- så bare simre uden låg i et kvarters tid.
Du smager det bare til og ser om det mangler noget - f.eks mere sukker eller vanilje osv. Jeg brugte et sigte for halvdelen af blandingen, når det var færdigt med at koge - og siede den ned i den ene af glasene. Den anden halvdel brugte jeg ikke et sigte, men kom bare husblas i og da det var smeltet, kom jeg det ned i det andet glas. -
( den som har små æbler på toppen i glasset) Der er ikke noget husblas i den anden, men giver den til min søde svigermor - hun kan så bruge den til desserter eller hvad hun vil :)
En skøn marmelade og vanilje/æble smagen er MUMS :)
Opskrift: 2 glas.
10 små æbler (Rød Ingrid æbler ,brugte jeg)
ca.200-300 g sukker ( smages bare til)
2 vanilje stænger
lidt appelsinskal ( meget fint hakket)
saft fra 1 hel frisk presset appelsin
lidt sitron saft
1 husblas, bruger jeg osse i den ene af glassene .
Fremgangsmåde:
Skræl æblerne og skær dem i store terninger.
Lad alle ingredienserne koge langsomt op i en gryde- så bare simre uden låg i et kvarters tid.
Du smager det bare til og ser om det mangler noget - f.eks mere sukker eller vanilje osv. Jeg brugte et sigte for halvdelen af blandingen, når det var færdigt med at koge - og siede den ned i den ene af glasene. Den anden halvdel brugte jeg ikke et sigte, men kom bare husblas i og da det var smeltet, kom jeg det ned i det andet glas. -
( den som har små æbler på toppen i glasset) Der er ikke noget husblas i den anden, men giver den til min søde svigermor - hun kan så bruge den til desserter eller hvad hun vil :)
En skøn marmelade og vanilje/æble smagen er MUMS :)
No comments:
Post a Comment