Jeg er opdraget til, at der var altid en stor lammesteg eller noget andet skønt om søndagen, hjemme hos os m/al slags godt tilbehør og så dessert til sidst - Så den tradition har jeg vedholdt, og i aften lavede jeg så ægte gammeldaws dansk flæskesteg m/golden hvidløgsbagte kartofler i ovnen, grønne bønner, rødløgs kompot og til sidst lavede jeg chokolade fudge til dessert.
Rødløgs kompot m/kanel : ( 2-3 pers.)
Rødløgs kompot |
2 rødløg som du skærer i tynde skiver/ringe
lidt af en porre
1 kanel stang
1 dl. rødvin
2-3 spsk. balsamico
3 spsk Akacie .honning eller sukker ( kun 2 spsk. hvis du bruger almindelig sukker)
10-15 g valnødder -skåret lidt groft . De kommes i når i har taget gryden af varmen.
Putter det hele i en gryde og lader det koge ned. Om ca. 10 min. var det klart - det er meget nemt at lave det, og så smager det SÅ skønt til kød :0)
Sprød svær på en Flæskesteg:
Du får den perfekte sprøde svær med at :
Putte godt m/havsalt i alle ridserne på din flæskesteg.
Put et ovnfad m/kogende vand ind i ovnen og læg din steg med sværen Nedad i 20 min. ( da koger sværen)
Before - Flæskesteg |
Du får Ikke den sprøde svær, hvis stegen ligger i væske - så den skal ligge på en rist og en bradepande under den.
Lavede sauce ud af skyen og brugte osse saften fra løgene og kanelet som jeg havde kogt tidligere.
Mmm Så sprød svær |
No comments:
Post a Comment